XRP, menkul kıymet kabul edilirse ne olur? Ripple CEO’su anlattı

Ripple CEO’su, katıldığı bir podcast yayınında XRP’nin bir menkul kıymet olarak kabul edilmesi durumunda ne olacağına ilişkin açıklamalar yaptı.

Ripple Ceo'su Brad Garlinghouse

Morgan Creek CEO’su Anthony Pompliano’nun kripto paralarla ilgili yaptığı podcast’e Ripple CEO’su Brad Garlinghouse katıldı. Garlinghouse, uzmanların “korkunç” olarak tanımladığı, XRP’nin SEC tarafından bir menkul kıymet olarak kabul edilmesi senaryosu hakkında açıklamalarda bulundu:

“Evet, Ripple XRP topluluğunun bir üyesi… Önemli bir üyesi… XRP’nin bir menkul kıymet olarak görülmeyeceği konusunda güçlü bir fikrim var. Burada ABD’de, XRP menkul kıymet olarak kabul edilirse, bizim başka G20 pazarlarımız var ve onların bize olan bakış açıları değişik. XRP’ye bir menkul kıymet gibi bakan herhangi bir küresel piyasa olduğunu düşünmüyorum.”

Bu durumun gerçekleşmesi halinde ise 49 yaşındaki CEO, ABD vatandaşlarının XRP işlemi gerçekleştirmek için lisanslı bir broker’a ihtiyacı olacağını belirtti. Tabii ki bu senaryoya Ripple şirketi de dahil çünkü firma On-Demand Liquidity (ODL), yani talep üzerine likidite teknolojisi vasıtasıyla başka şirketlere kripto para sağlıyor. Tabii ki burada belirtmemiz gerekir ki, Ripple müşterilerinin çok küçük bir kısmı ABD’den:

“Şu andaki müşterilerimizin açık ara çoğunluğu ABD dışından… Yüzde 90’ından fazlası… Sınır ötesi ödeme problemlerini biz çözüyoruz, ki bu sorun özellikle küçük ülkeler için çok büyük zorluk çıkarıyor.”

ABD’li CEO, şirketin merkezini ülke dışına çıkaracağı ve İngiltere, Singapur ya da Japonya’ya taşınacağı dedikodularıyla ilgili olarak da, Ripple’ın dünyanın her bölgesinde başarılı şekilde işlerini sürdürebileceğini ancak aynı zamanda “gururlu bir ABD merkezli şirket” olduğu yorumunu yaptı.

Başarılı yönetici ayrıca ABD’nin regülasyon politikasını da eleştirdi ve çalışma politikasının diğer büyük ekonomilerin yaptıklarıyla hiçbir şekilde senkronize olmadığını söyledi. Bu konuda net şekilde örnek de veren Garlibghouse, SEC’in Bitcoin ve Ethereum konusunda düzenleyici bir onay verip, XRP’yi es geçmesini eleştirdi:

“Bitcoin ve tüm kripto paraların başarılı olmasının yolu dürüst olmaktan geçmektedir.”

Öte yandan Garlinghouse, Ripple’ın XRP ile olan bağımlılığını yok edecek yüzlerce ürünün XRP ekosisteminde olduğunu da söyledi:

“Sadece XRP şirketlerinin değil diğer firmaların da yarışabileceği eşit şartların olduğu bir oyun sahasına ihtiyacımız var. Ben gerçekten kripto sektörünün iyi yerlere gelmesini istiyorum”

Garlinghouse, XRP’nin de Bitcoin gibi merkeziyetsiz olduğunu hatta 4 Çinli madencinin Bitcoin’i kontrol ettiğini iddia ediyor.

PayPal neden XRP’yi eklemedi?

Garlinghouse, ödeme devi PayPal’ın neden XRP’yi sistemine entegre etmediği konusunda da, en büyük 3. kripto paranın menkul kıymet konusundaki belirsizliğinin buna sebep olduğunu belirtti.

Kaynak:uzmancoin

%d blogcu bunu beğendi: